Anne Machiel Open Vizier

Anne Machiel

Anne Machiel

Ik startte mijn loopbaan als basisschoolleerkracht in Middelburg. Het verzorgen van schoolleidingstaken vormde altijd een onderdeel van mijn werk. In 1990 startte ik met het doen van onderzoek in mijn eigen werksituatie onder begeleiding van dr. Albert de Vries. In 1998 verscheen daarvan de schriftelijke neerslag ‘Inlevend leren, leren inleven’. Aansluitend volgde ik de masterclass ‘Coach onderzoek in eigen werk’.

In datzelfde jaar was ik betrokken bij de oprichting van de Vrije School De Zwaan in Zutphen, aanvankelijk als leerkracht en later als schoolleider. Mijn periode daar sloot ik in 2007 af en werd zelfstandig ondernemer. In dat zelfde jaar werkte ik mee aan het verschijnen van de publicatie ‘Het smeden van het goud onder de berenhuid’. Ik bekwaamde me verder als loopbaancoach.

Ik begeleidde verder tal van scholen in het aansluiten bij de werkstijl van leerlingen en leerkrachten.

Tevens verbond ik mij in een partnerschap met de Vries & Partners.

In 2009 heb ik de Vereniging Jonge Kind opgericht. Het gesprek met wetenschap en politiek dat daarbij opdook heb ik als zeer verrijkend ervaren. Daarnaast was ik één van de medeoprichters van de Academie voor Ervarend Leren.

Januari 2011 begon ik als begeleider en interim-directeur op basisschool de Noorderkroon in Enschede. Van 2013 tot 2019 ben ik daar werkzaam geweest als vaste directeur en mede leidinggevende van het Kindcentrum De Noorderkroon. Sinds anderhalf jaar werk naast het begeleiden van scholen en leerkrachten aan een onderwijsboek over ‘De zelfvormgevende leerkracht’.